Aandacht voor levende natuur


 Omdat onze kinderen opgroeien in een stad komen ze minder in contact met de natuur. Daarom gaan wij met elk leerjaar op openluchtklassen. Tijdens de zes jaar dat leerlingen in de lagere school zitten, maken ze kennis met het bos, de zee, de boederij, de Westhoek, ... tijdens deze openluchtklassen. 
Maar ook ons gewest biedt een grote rijkdom. Elk jaar wandelen we samen met de hele school de Groene Wandeling rondom het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op school zelf brengen we kinderen in contact met de natuur via onze school - en moestuin. 


Oog voor gezondheid

Gezonde voeding is belangrijk op Sint - Joris. Kinderen drinken water en krijgen elke dag een stuk fruit. Elke leerling krijgt minstens 3u beweging op school.

Een focus op welzijn

Kinderen groeien vandaag op met stress. Om emoties te begrijpen investeren we in meditatie en relaxatie met kinderen. Om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten, krijgt elke leerling 4 keer per jaar een kindcontact, net voor het oudercontact.

Duurzame mobiliteit

We willen kinderen leren kiezen voor zachte mobiliteit en hoe ze zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Op die manier verbetert ook de levenskwaliteit van iedereen in onze omgeving.  

Oriƫntatie op de wereld